DIMENSIUNE TEXT
MARIRE FONT MICSORARE FONT RESETARE FONT
Antet pagină

Prima paginăGhid politici publice

GHID POLITICI PUBLICE

     Unitatea de Politici Publice, din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor a elaborat „Ghidul instituţiilor administraţiei publice pentru īmbunătăţirea procesului politicilor publice la nivel local”.
     Acest ghid este un demers cheie realizat de Ministerul Administraţiei şi Internelor, ca o componentă a proiectului „Procese decizionale eficiente la nivel administraţiei publice din Romānia,  cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative, Axa prioritară 1 „Īmbunătăţiri de structură şi proces ale managementului ciclului de politici publice”, Domeniul Major de Intervenţie 1.1 „Īmbunătăţirea procesului de luare a deciziilor la nivel politic-administrativ”.
     Importanţa acestui ghid este dată de necesitatea īmbunătăţirii procesului de luare a deciziei la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor prin intermediul ciclului de politici publice.
     Scopul acestui ghid constă īn creşterea capacităţii instituţionale de pregătire şi fundamentare a politicilor publice cu impact major asupra activităţii instituţiei şi implicit asupra cetăţeanului.
     Demersul Unităţii de Politici Publice vine īn completarea demersurilor realizate pānă īn prezent la nivelul administraţiei publice locale pentru introducerea acestei abordări care vizează luarea deciziilor pe baza dovezilor (evidence based policy) şi analizei de impact a reglementărilor, demersuri care completate prin realizarea unor ghiduri, manuale, metodologii cu rol de ghidaj īn acest demers.
     Pentru cosultarea acestui ghid, vă rugăm să faceţi click aici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Condamnă corupţia cu un simplu telefon. Sună la 0800.806.806 şi semnalează un caz de corupţie.

 

sus